11/01/2013

MÅR OG EKORNDet er ikkje ofte eg møter mår på Jæren, men under foring og fotografering av ekorn og småfugler dukka ein mår opp i trekronene over meg der eg sat uten kamuflasje og kasta hasselnøtter til ekorna.
Måren var svært forsiktig og heldt seg høgt over bakken. Lyset var vanskelig for fotografering med sol og store kontrastar. Helst smaug han seg fram via tette grantrær. Det såg ut til at han leita etter ekornreir som det er mange av i skogen. Innimellom måtte måren passere både bjørke- og furutrær. Då fekk eg fokus og kunne i det minste få prov på at dyret verkeleg var ein mår, og det med mange turgåarar og joggarar i skogen.

3 comments:

Helge Helland said...

Hei Harald! Dette ser ut til å ha vert en kjekk oppplevelse. Håper du lykkes med å lokke måren til deg også;o)

Øystein said...

Flotte mårbilder, men de to jeg syns virkelig utmerket seg var nr 3 og 4, begge av ekornet. Spesielt bilde nr 4 syns jeg var bra. Spotbelysningen du har greid å fått fram her gjorde bildet spesielt.

Harald Lygren said...

Takk for kommentrer.
Ja det er jo mye enklere å lage gode bilder av ekorn enn av mår som er en sky, sjelden og forsiktig art. Men jeg koser meg med ekornfotografering. De møter jeg i forskjellige lysforhold og med noen hasselnøtter eller solsikkefrø kan jeg lokke dem dit jeg vil.