23/11/2008

GJESS I ORREVATNET

Tundragjess inn for landing.
Grågjess på vei mot beitemark


Gåseflokk som lander ved Orrevatnet.
FIRE GÅSEARTER 
Grågås og kortnebbgås var de dominerende artene i den stor flokken som holder seg ved Orrevatnet om dagen. Men noen eksemplarer av tundragås og ei kvitkinngås var med i beitelaget. 
Fuglene lå det meste av dagen ute på vannet, men når de første tar til vingene og lander på land, varer det ikke lenge før flokk etter flokk følger etter. Uten å telle, antar jeg at det var flere hundre individer tilsammen i flokken.
Ska tru om tobeinte jegere ser forskjell på gåseartene?

1 comment:

Anonymous said...

Jeg er jeger og ser godt forskjell på disse gjessene. Tundragåsa må man ha nærme for å se nebbåndet, men skuddhold er mer enn nærme nok. Dessverre er jeg rimelig sikker på at jeg tilhører mindretallet av jegere som klarer se forskjell.
Om man tar feil av grågås og Speck er trist og man bør bruke tiden på bøker heller enn å jakte. Det jeg er redd for er "idioten" som skyter Dverggås og ikke engang vet hva han har felt når han holder den i hånden. Mager trøst at disse som regel også er elendige skyttere. I min bok er ikke disse jegere men det er dessverre flere av dem. MEN ALLE JEGERE ER IKKE SLIK!