26/05/2009

VIDDELIV

Min rekordørret, 3,8 kg tatt 30. juli 2004. Sølvkroken 12 g og 0,20 sen. Så vidt det holdt!

Denne ruggen ble tatt på garn i et av vannene vi fisker i. Den veide over 8kg etter at den var sløyet og hadde ligget i salt i flere dager! Tenk om den tok på fluestanga!

På vei ned til "det forgjettede vann". Passe ruskevær. Denne dagen fikk vi fisk på over kiloet!

1,7 kg! Mer enn vi kunne spise, så den fikk friheten tilbake.

Passe stor for steikepanna. Ingenting kan måle seg med det å lure ørreten på ei heimelaga flue.

NY SOMMER PÅ HARDANGERVIDDA?
Tid er avsett, men alle planene er ikke i boks. Kanskje blir det viddetur igjen. Måtte bare se på minnebilder fra forrige tur og drømme litt...

23/05/2009

TID FOR INSEKTER?

Ochlodes sylvanus
Engsmyger?
Er usikker på navnet til denne sommerfuglen, men jeg tror den hører til familien Hesperiidae - Smygere. Kanskje er det Engsmyger?  Tar gjerne imot tips om noen kjenner arten. Fotografert i Telemark.

Gonepteryx rhamni
Sitronsommerfugl

Pieris napi 
Grønnåret kålsommerfugl

Chrysomela populi
Rød poppelbladbille

Har lite greie på insekter, men ved hjelp av litt literatur og internett går det an å finne navnene til de vanligste artene. Dessuten er de spennende fotomotiv. Dette er bilder dels fra dagens fotojakt, dels fra sommeren 08.

21/05/2009

LILJEKONVALL



Av og til er det greitt å legge fototuren til hagen. Nå står liljekonvallen i full blomst, og været frister ikkje til langtur.

18/05/2009

NÅR DET BLØMER I HARDANGER




16. mai og dagen før dagen. På Lofthus i Hardanger er det full bløming på epletrea eller apalen som dei seier der. Med snøkledde fjell og Sørfjorden som bakgrunn kan ein ingenstad venare sjå, som det heiter i songen.

02/05/2009

1. MAI


Skjeand

Knekkand


Skjeand 

Skjeand


Dvergmåke

I Orrevatnet er det råd å sjå mange fuglar som er sjeldne i Norge. Det er ein attraktiv observasjonsplass for interesserte året rundt. Nå er det avosett som er mest ettertrakta, og mange får seg eit nytt kryss på lista. Etter nokre timar i kamuflasje fikk eg bilete av tre arter som var nye fotomotiv for meg. 
Dei fem øverste bileta er S-RGB, dei tre nederste Adobe RGB! S-RGB er best for skjermvining!